Tijdcode-notities

  

Voor sneller en nauwkeuriger werken

   TerugBinnen Pro Tools kunnen we gebruik maken van markers, maar dit bleek in de dagelijkse workflow toch niet de meest ideale manier voor het bijhouden van heel veel opmerkingen en notities binnen een project. Bob Kommer Studios ontwikkelde speciaal daarvoor wederom een speciaal stuk software om dit te verbeteren.

Realtime spotten


Terwijl Pro Tools loopt, loopt onze software netjes op tijdcode mee. Met één van de markeerknoppen is direct een notities op tijdcode toe te voegen. Veel gebruikte opmerkingen (Te dof, te hard, etc) hebben zelfs een eigen knop. Dit scheelt onnodig intikken.Pro Tools sturen


Er is ook een terugkoppeling tussen onze software en Pro Tools. Door een notitieregel aan te klikken, springt Pro Tools ook gelijk naar die plek. Een optionele offset zorgt ervoor dat Pro Tools 2 seconden voor dat punt gaat staan, zodat je gelijk een preroll hebt.

Importeren van Markers


Markers kunnen geimporteerd worden uit Frame.io,, VIMEO Pro, Adobe Premiere Pro, Avid Media Composer en Final Cut Pro 7/X . Zo kunnen editors makkelijk en snel notities voor ons in hun eigen tijdlijn voorbereidenHoofdstukken en episodes


Een aparte lijst toont de namen en bijbehorende starttijdcodes van afleveringen of hoofdstukken binnen een project. Dit soort informatie wijzigt minder vaak en daarom is het fijn om dit in een aparte lijst te hebben. Op een regel klikken zorgt er ook hier voor dat Pro Tools gelijk naar die positie springt.


Speciaal voor Foley en buiten-opnamen


Behalve mix-notities en algemene opmerkingen, kunnen we ook aangeven of iets nog opgenomen moet worden in de foleystudio of op locatie. Aparte aankruisvakjes geven dit onderscheid aan. Zo zien we in de opnamestudio precies welke foley geluiden we moeten opnemen en kunnen er dus razendsnel naartoe springen.

Alle geluiden die we buiten de studio op locatie moeten opnemen worden via een push notificatie als herinnering naar onze telefoons gestuurd.OS X en iOS


Naast de Mac OS X software, werkt het ook op de iPad. Deze gebruiken we om in de foley-opnameruimte de lijst te kunnen bekijken en Pro Tools naar een tijdcode te laten springen.

   Terug naar boven