De Tand des Tijds

    

80 minuten durende animatiefilm

   TerugSinds 1998 worden er in Nederland elk jaar 6 Telefilms gemaakt, lange Nederlandse speelfilms voor de televisie, in principe zonder druk van een bioscooprelease. Voor het eerst komt daar nu een animatiefilm bij.

Niemand vindt de geschiedenislessen van meester Menno leuk. Maar wanneer hij een magische talisman vindt stort hij zijn leerlingen in een avontuur van alle tijden.

De film is 80 minuten, dus dat is (zeker voor een animatiefilm) een behoorlijk lengte. Maar voor ons geen probleem. Naast veel library geluiden zijn ook heel veel geluiden speciaal gemaakt. De film is in zowel stereo als 5.1 afgemixt. Samen met de regisseur en componist werden alle opmerkingen via Frame.io doorgegeven. Speciaal daarvoor hebben we een koppeling tussen Frame.io en ons eigen notitiesysteem ontwikkeld, zodat we Pro Tools automatisch naar aanleiding van de Frame.io markers naar de juiste plekken in de film konden laten springen.

   Terug naar boven
Deel pagina met anderen
CreditsOmroep
AVROTROS

Producenten
Ineke Kanters, Jan van der Zanden, Luuk Hoekx

Line-Producenten
Chantal Nissen, Jiska Samson

Regie
Joost van den Bosch, Erik Verkerk

Scenario
Tingue Dongelmans, Marc Veerkamp

Cast
John Buijsman,

Animatie
Georffrey Armfield, Ramon Oranje, Thomas Rietbergen, Vicky Sydow , Anouk Tas, Kristina Treciokaite, Joost Van Den Bosch, Digna van der Put, Erik Verkerk

Foley, Sound Design en Mixage
Jeroen Nadorp, Robin van der Heiden

Componist
René Merkelbach

...en vele anderen.