Ultrakort

  

korte animatiefilms in alle Pathé bioscopen

   TerugDit jaar hebben we weer 3 Ultrakort animatiefilms in de afwerking gehad. Tijdens de gehele zomer draaien de films in de 21 Pathé bioscopen met 159 zalen in het voorprogramma van de grote zomerfilms. Een groot bioscooppubliek kan zo genieten van deze ultrakorte animatiejuweeltjes van maximaal 2 minuten.

Aurora


In ‘Aurora’ speelt de oer-Hollandse sage van de Witte Wieven een centrale rol. Vooral in het oosten van Nederland is de legende rond deze bleekwitte spookverschijningen erg bekend. Soms zijn ze goedaardig, soms kwaadaardig. Met dat gegeven speelt Aimée de Jongh in haar debuutfilm, die opent als een sprookje. ‘Aurora’ is te zien te zien in het voorprogramma van 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter'.

Kiekje


Een idyllische open plek in een bos lijkt perfect om dieren in hun natuurlijke omgeving te fotograferen, maar een goed bedoelend echtpaar van dagjesmensen mist alles wat zich recht onder hun neus afspeelt.

Granny Lane


Een oud dik omaatje in een invaliden-autootje raakt onbewust in een race verwikkeld met twee opgeschoten jochies in een brede opgevoerde sportauto. Alle 'tuning' en bravoure ten spijt verliezen die knulletjes de strijd. De fabel van de Schilpad versus de Haas herverteld.