Barbazan
13 delige klei-animatieserie
Barbazan de serie

Barbazan is een doorsnee artiest die vooral geïnspireerd werd door de grote Houdini. Met mime en grootse gebaren probeert hij zijn shows neer te zetten, ondersteunt door zijn toegewijde assistent, Fritz de pinguïn.

Normaal gesproken zou Barbazan niet verder komen dan het schnabbelcircuit. Om zich op te laden voor elke show, trekt hij zich terug in zijn woonwagen, en kijkt zichzelf zeer doordringend aan in zijn make-up spiegel. Op deze manier brengt hij zichzelf, ongemerkt, in een trance, waardoor hij elk risico en elk logisch gevolg van zijn trucs over het hoofd ziet.

Zijn trouwe assistent Fritz ziet de gevaren en problemen echter wel, en probeert zijn Meester zo goed mogelijk te behoeden tegen enig letsel en hoon. Echter, even zo vaak, kijkt Barbazan over zijn assistent heen. Maar waarschijnlijk heeft onze Ster een heel elftal engeltjes op zijn schouder die over hem waken. Uit de meest onwaarschijnlijke situaties komt hij ongeschonden tevoorschijn, zodat de volgende voorstelling gegarandeerd doorgaat.

Patrick Raats en Balder Westein van Blackbox-Productions zijn de makers van deze 13 delige klei-animatie serie. Bob Kommer Studio's verzorgde het sound design van alle geluidseffecten, foley, de stemopname, montage en mix.

Om op afstand met de makers de afleveringen door te spreken maken we gebruik van de unieke Remote QuickTime Player.

Patrick Raats met Barbazan in zijn handen
Patrick Raats tijdens het animeren

Jeroen Nadorp in de geluidsstudio
Jeroen Nadorp tijdens de geluidsmontage

Stuur deze pagina door
Overzicht van andere animatiefilms
Officiële Barbazan site
Villa AchterwerkRecente animatie nieuwtjes
De Tand des Tijds
Pettenpret seizoen 2
Woezel en Pip TV magazine Overal Vriendjes Seizoen 2