Kort animatie-nieuws

Hart van een Aap
Voor Phantavision Film International verzorgden wij de stemopnamen, de Foley-opnamen, de geluidsmontage en de filmmixage in Dolby Digital 5.1, Dolby SR en gewoon stereo voor de 35mm film "Het Hart van een Aap". Dit is een 3D karakter-animatie gebaseerd op een bestaande oude Indiase sage.

Aap en Schildpad zijn de beste vrienden. In de boomhut van aap spelen ze samen nachtenlang de sterren van de hemel. Aap op zijn bongo's en schildpad op zijn trompet. Maar dan komt er liefde in het spel”.

Animatiehuis LEMONADE in Amsterdam creëerde deze knap gemaakte 3D-animatie. De regie was in handen van Sahand Sahebdivani en de muziek werd gecomponeerd door Mickey Smid. Deze korte film zal in een groot aantal bioscopen gaan draaien als voorfilm van de animatie bioscoopfilm "The Incredibles" van Pixar.

Nominatie Gouden Kalf voor “VENT”
De korte animatiefilm “VENT” van il Luster produkties en geanimeerd door Erik van Schaaik werd op het Nederlands Film Festival 2004 genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie "Beste korte film". Daarnaast was Jeroen Nadorp van Bob Kommer Studio’s persoonlijk voor deze film genomineerd in de categorie "Beste geluid" De muziek werd gecomponeerd door Martin Fondse. Zover we konden nagaan was een korte animatiefilm nog nooit twee keer genomineerd voor een Kalf. Helaas bleef het bij twee nominaties.Volgende keer beter.

Wie de Schoen past
Voor de AnimationWorld Studio's in Rotterdam hebben we zojuist sounddesign, foley-opnamen, stemopnamen en de surround filmmixage afgerond van de korte 35mm animatiefilm "Wie de Schoen past" van Thomas Colthof en Ruth Meyer.

Een paar schoenen lichten hun hielen uit de werkplaats van een zonderlinge schoenmaker en gaan een dag op pad in de grote stad. In een aantal komische en wrange situaties belanden de schoenen aan de voeten van verschillende personages en zetten daarbij gaandeweg de ontmaskering van hun ware aard in”.

De muziek werd gecomponeerd door B-wave Muziekproducties en Hugo Metsers was een van de stemacteurs. De 12 minuten durende korte film ging zaterdag 16 oktober j.l. in première op het grote filmdoek tijdens de CineKid opneningsvoorstelling.

Suske en Wiske
AV-producent Carillon uit Haarlem maakte voor de stad Zoetermeer een leuke stadspromotievideo waarin liveaction beelden op een geraffineerde manier zijn gecombineerd met 3D-geanimeerde Suske en Wiske als hoofdfiguren. Samen beleven zij veel vliegavonturen over en in Zoetermeer. Bob Kommer Studio’s verzorgde de stereo eindmixage.

Stuur deze pagina door

Overzicht van andere animatie films.
Terug naar HomePage