Terug naar nieuwspagina Twee nieuwe fulldome producties
ALMA & Two Small Pieces of Glass

In opdracht van animatiestudio Mirage3D, werkten wij mee aan twee nieuwe fulldome shows.

Voor de 'French Planetarium Association' en de 'European Southern Observatory' heeft Mirage3D de 30 minuten durende "ALMA" show gemaakt. Een instructieve fulldome show voor het internationale jaar van astronomie, over een nieuwe array van radiotelescopen die momenteel gebouwd wordt in een woestijn in Chili, Het grootste astronomische project ooit. In dit programma zijn 3D-animatie en een Franse live-action actrice in beeld gecombineerd met Green-Screen. Naast een Franse moeder versie moest er ook een Engelse versie komen, en dus verzorgden wij de nasynchronisatie er van.

Intussen werd er ook nog een tweede fulldome show gemaakt voor het internationale jaar van astronomie. In opdracht van het Imiloa Astronomy Center, Carnegie Science Center en Interstellar Studios en gesponsord door de National Science Foundation.
Met de titel 'Two Small Pieces of Glass' vertelt deze 4K-fulldome show de werking en de geschiedenis van de telescoop. Dit programma is gemaakt ter ere van het 400 jarige bestaan van de telescoop. De muziek werd gecomponeerd door Mark Slater en het orkest is opgenomen bij de bekende Abbey Road Studios in Engeland. Bob Kommer Studio's verzorgde het sounddesign, de stemopname en de 5.1 surroundmixage.

ALMA - Credits
Script:
APLF / ESO


Animatiestudio:
Mirage3D

Sound design en 5.1 mixage:
Jeroen Nadorp

2 Small Pieces of Glass - Credits
Regie:
Kris Koenig

Animatiestudio:
Mirage3D

Voice over:
Judy Calabrese

Stemopname:
Ronald Nadorp

Sound design en 5.1 mixage:
Jeroen Nadorp


Nasynchronisatie bij het grote beeld

Stuur deze pagina door
Mirage3D
Terug naar nieuwspagina